«Зокрема для забезпечення робіт з облаштування кордону Державна прикордонна служба придбала 5 одиниць сучасної техніки. Це колісні трактори німецького виробництва, які оснащені універсальною багатофункціональною фрезою виробництва Італії. Зазначимо, що одна одиниця такої техніки за 1 годину роботи може обслужити до 1 км прикордонної просіки», - повідомляє в п'ятницю вранці прес-служба Держприкордонслужби України.

Придбану техніку планується використовувати для облаштування та утримання прикордонних просік, контрольно-слідових смуг, прикордонних доріг. За допомогою такої техніки можна буде легко здійснювати фрезерування пнів, коренів, каменів як на поверхні, так і в ґрунті. Крім того, техніка дасть можливість перейти до механізованого виконання інженерних робіт, що в десятки разів підвищить ефективність і швидкість проведення інженерних робіт на кордоні.

Наразі сплановано навчання персоналу органів охорони державного кордону з експлуатації та обслуговуванню колісного трактора і фрези. Воно буде проведено фахівцями постачальника безпосередньо на ділянках державного кордону, де буде експлуатуватися техніка, зокрема в Сумській, Волинській, Львівській, Чернівецькій та Одеській областях.

ІА "Вголос": НОВИНИ