Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на систему «Прозорро».

До жовтня утилізують 844 тис металевих банок по 525 г із м’ясними консервами «М’ясо тушковане. Свинина». Вони виготовлені ТОВ «Бучацький консервний завод» (припинено) і закладені у ДО «Комбінат «Троянда» на Львівщині у 2007 році. У 2010 році виявлено їхню невідповідність ДСТУ 4450:2005, а в 2011 році закінчився строк придатності.

Загальна маса консерв становить 443 тонни, а знищення однієї банки коштує 1,11 грн.

Вивозити консерви зі складів на місце утилізації виконавець буде самостійно.

Переможець повідомив, що за потреби залучить до співвиконання послуг субпідрядника – київське ТОВ «Укрекосервіс» Максима Ігнатенка. Обидві фірми мають чинні ліцензії Мінекології на поводження з небезпечними відходами, однак більш-менш відповідний вид відходів зазначений лише в ліцензії субпідрядника: «Відходи, які складаються або містять хімічні речовини, що не відповідають специфікації  або мають прострочений термін придатності (збирання, зберігання, оброблення, знешкодження, видалення)».

Ціна угоди на 16% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 1,12 млн грн.

Конкурентами на активних торгах були ТОВ «Укрекологістика» і ТОВ «Вінекоресурс».

Столична компанія «Екологічні переробні технології» (утилізація відходів) належить Анастасії Буровій і ДочП «Баніса Енерджі Юкрейн» (альтернативна енергетика) кіпрської «Спрімонт Лімітед» («Sprimont Limited») іспанця Альфонсо Мануеля Тореса Лопеса. Переможцем керує Дмитро Агеєв, а «Баніса Енерджі Юкрейн» – Олександр Буров.

Усього з лютого 2017 року переможець отримав підрядів на 6,10 млн грн.

Закупівлю провели з другої спроби. Перший тендер відмінили після відхилення обох тодішніх учасників: нинішнього переможця «Екологічні переробні технології» – за аналогічні договори на утилізацію біологічних відходів і капусти броколі замість консерв, а нинішнього суперника «Укрекологістика» – за відсутність аналогічних договорів.

ІА "Вголос": НОВИНИ