У Держдепартаменті США повідомили, що основні питання його переговорів стосуватимуться ракетно-ядерної загрози КНДР, безпеки та економічних відносин у регіоні, передає Укрінформ.

«Ця поїздка дозволить держсекретарю Тіллерсону обговорити із союзниками й партнерами не тільки цілу низку питань двосторонніх відносин, але також, що не менш важливо, координацію стратегії боротьби з ракетно-ядерною загрозою, що насувається з боку Північної Кореї», - зауважила в.о. керівника бюро Держдепартаменту США у справах Азії та Тихоокеанського регіону Сюзан Торнтон.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати планують захищати своїх союзників, у тому числі Республіку Корея і Японію та «прагнуть спільно працювати з цього питання, в максимально можливій мірі, з такими важливими партнерами, як Китай».

Крім того, американська сторона готова до подальшого розширення й посилення економічних інтересів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні й планує розвивати співпрацю в галузі безпеки в регіоні з метою готовності відповідати на глобальні й регіональні виклики.

Заплановано, що делегація США на чолі з Рексом Тіллерсоном 15 березня відвідає Токіо, 17 березня – Сеул, й 18 березня розпочне зустрічі в Пекіні. Як очікується, глава Держдепартаменту США зустрінеться з вищим державним керівництвом трьох країн.

ІА "Вголос": НОВИНИ