Про це повідомляє Польське радіо

Держсекретар США прилітає до Польщі безпосередньо зі Світового економічного форуму у швейцарському Давосі. Увечері він зустрінеться у варшавському Бельведері з президентом Анджеєм Дудою, а на ранок заплановано його переговори з прем’єром Матеушем Моравєцьким.

Під час брифінгу в Будпешті голова польського уряду розповів, чому Варшава прагне збільшення кількості американських вояків у Польщі. За словами Моравєцького, агресивна політика Росії загрожує безпеці Польщі, а США як головний союзник дедалі ліпше усвідомлює цю загрозу.

Такі загрози проявляються також і в сфері газової інфраструктури, тобто у випадку Nord Stream 2, - пояснив прем’єр. Він зазначив, що якщо газопровід буде споруджено, то транзит газу Україною стане необов’язковим, що може призвести до різноманітних небажаних наслідків.

Матеуш Моравєцький вважає, що Сполучені Штати – це єдина держава, а Європейська комісія – єдина установа, котрі найбільш ефективно можуть заподіяти будові Nord Stream 2, який дном Балтики має з’єднати Росію з Німеччиною. «Ця інвестиція становить загрозу для європейської безпеки», - підкреслив польський прем’єр.

ІА "Вголос": НОВИНИ