Про це під час прес-конференції повідомив митрополит Мечислав Мокшицький, передає кореспондент «Вголосу».

«Така подія є для Української римо-католицької та греко-католицької церков є дуже важливою. Візит подібних чинів у світському житті прирівнюється до візиту прем’єр-міністра», - розповів митрополит Української римо-католицької церкви.

Візит держсекретаря Ватикану присвячений також 25-річниці відновлення структури римо-католицької церкви в Україні та 15-річниці з візиту в Україну Папи Римського Івана Павла ІІ.

«Приїзд кардинала П’єтро Пороліна також пов’язаний з гуманітарною допомогою, яку хоче передати Україні Папа Франциск. Адже, як ви пам’ятаєте у квітіні папа оголосив про збір гуманітарної допомоги для потребуючих. Римо-католицька церква, насамперед, допомагатиме тим, хто потребує їжі, лікування та книг», - розповів митрополит Мечислав Мокшицький.

«Для нас важливо, що держсекретар Ватикану відвідає Запоріжжя, де переселенцям та воїнам, які знаходяться у полоні активно допомагає єпископ Ян Собило. Тому папська допомога буде спрямована і для переселенців. Від нашої церкви допомогу можуть отримати всі, не тільки римо-католики», - додав митрополит.

Львів державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін відвідає 18 червня. Він відправить месу в Кафедральному соборі Латинського обряду, відкриє музей римо-католицької церкви та освятить ділянку під будівництво нового костелу, якому нададуть імя Івана Павла ІІ. 

ІА "Вголос": НОВИНИ