ЛЬВІВ, 30 СІЧНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Державні установи Львівської області мають проблеми із розрахунками за електроенергію.

Про це йшлося на сьогоднішній селекторній нараді заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Тараса Федака з головами РДА щодо ситуації з оплатою послуг «Львівобленерго».

Більшість установ районів Львівської області, які фінансуються з місцевих бюджетів провели стовідсоткові розрахунки за електроенергію, зокрема Перемишлянський та Кам’янко-Бузький райони.

Проблеми з розрахунками мають установи, які фінансуються з державного бюджету – військові частини, відділи міліції, районні податкові адміністрації, управління юстиції та митні пункти.

За словами Тараса Федака, це пов’язано із недостатніми нарахуваннями і фінансуванням кошторисного призначення. Зокрема, заборгованість за електроенергію районного управління міністерства оборони у Сколівському районі становить 135 тис. грн.

За словами голови Сокальської райдержадміністрації, кошторисні призначення із держбюджету становлять лише 35% із потрібних на розрахунки кошти.

Також голови районних держадміністрацій наголошують на тому, що не виконується постанова Кабінету Міністрів України про відшкодування пільг і субсидій, що також призводить до виникнення заборгованості.

Найкраща ситуація у місті Новий Розділ, де повністю погашено всі борги установ, які фінансуються і з місцевого, і з державного бюджетів.

Представник «Львівобленерго» Андрій Скрипник відзначив, що загальна заборгованість державних установ Львівської області перед «Львівобленерго» становить близько 6 млн. грн. Він порадив головам РДА провести роботу з представниками відповідних міністерств і відомств у Києві, щоб в подальшому не виникало ситуацій із загрозою відключення електроенергії.

«Зі слів голів райдержадміністрацій, вони не мають жодних боргів, але реальна ситуація, за нашими даними, значно відрізняється. Можливо, це пов’язано з тим, що багато районів мали значні переплати у розрахунках з «Львівобленерго» на початок року», – зауважив Андрій Скрипник.

Заступник голови ОДА Тарас Федак відзначив, що подібні селекторні наради будуть відбуватися мінімум один раз на 10 днів, щоб не втрачати контроль над ситуацією.

«Прошу про всі проблеми повідомляти заздалегідь, а не коли ситуація досягне критичної відмітки», – звернувся він до голів районних державних адміністрацій.

ІА "Вголос": НОВИНИ