Оболонський районний суд Києва переніс розгляд справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича на 10 годину 4 квітня у зв'язку з тим, що його захисники не прийшли на засідання.

Про це 27 березня повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, – передає Українська правда.

Адвокати проінформували суд, що 27-29 березня вони перебуватимуть у відрядження у інших містах і країнах, тому не зможуть бути присутні у суді.

Зокрема, захисники Віталій Сердюк та Ігор Федоренко 28-29 березня перебуватимуть у Німеччині у зв'язку «із захистом керуючого партнера адвоката Ольги Просенюк», а Богдан Біленко та Андріана Фозекош з 26 до 29 березня перебувають у службовому відрядження місті Сімферополь.

Прокурори назвали це «навмисним затягуванням розгляду справи» і «неповагою до суду».

«Сторона захисту зірвала вже 11 судових засідань. Разом з тим, задля забезпечення права на захист обвинуваченого Віктора Януковича суд вимушений оголосити перерву на 10 годину 4 квітня», – сказав Дев'ятко.  

Як писав «Вголос», у суді по справі щодо держзради екс-президента України Віктора Януковича запланували допит колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

27 березня мав розпочатись допит свідків захисту. За три дні планували заслухати таких свідків: Сергія Бернадського (охоронець Януковича), Костянтина Кобзаря (екс-керівник служби безпеки президента України), Миколу Азарова, Павла Лєбєдєва (екс-мінстр оборони), колишнього командувача Внутрішніх військ МВС Станіслава Шуляка.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ