У переліку, що має «Українська правда», 103 особи.

Адвокати Януковича хочуть викликати на допит колишнього верховного представника Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон. На їхню думку, вона може надати покази щодо «захоплення влади у лютому 2014 року представниками опозиції».

Також у списку захисту Януковича – ек-глава МЗС Естонії Урмас Пает, якого хочуть допитати щодо обставин вбивств людей під час акцій на Майдані.

Також до суду хочуть викликати екс-голів Міністерств закордонних справ Франції – Лорана Фабіуса, Німеччини – Франка-Вальтера Штайнмаєра, Польщі – Радослава Сікорського — як свідків переговорів влади і опозиції 20-21 лютого 2014 року.

Крім цього в списку адвокатів Януковича фігурують: представник МЗС Франції Ерік Фурньє, голова комітету Європарламенту в закордонних справах Елмар Брок, верховний комісар ОБСЄ у справах нацменшин Астрід Торс, екс-посол Литви в Україні Пятрас Вайтекунас, екс-посол Латвії Аргіта Даудзе, представник Єврокомісії Олівє Байї, в яких хочуть запитати про підстави визнання нової влади в лютому 2014 році.

Екс-міністр закордонних справ Леонід Кожара, на думку адвокатів, може надати свідчення щодо факту втручання у внутрішні справи України.

У списку, поданому захистом Януковича, фігурують також кілька десятків жителів Криму, які, за твердженням адвокатів, можуть дати покази щодо обставин нібито нападу в лютому 2014 року на автобуси кримчан-учасників мітингу, які поверталися на півострів, та побиття людей.

Як повідомлялося, адвокати екс-президента України Віктора Януковича, якого судять за держзраду, продовжують наполягати на версії про «силове захоплення влади представниками опозиції» в лютому 2014 року.

Оболонський райсуд продовжує слухати свідків, яких викликає захист.

Зокрема давали свідчення спікер Верховної Ради Андрій Парубій, екс-прем'єр Арсеній Яценюк, екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, глава МВС Арсен Аваков.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ