Про це на засіданні 21 вересня заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, – передає Українська правда.

Захисник просив суд перенести засідання, щоб мати змогу ознайомитися з усіма матеріалами справи.

«Прошу перенести дане судове засідання оскільки вважаю, що місяця не достатньо, щоб ознайомитись з усіма матеріалами кримінальної справи. Наполягаю, що 3 місяці це дійсно реальний термін», – сказав Герасько.

Однак сторона обвинувачення і суддя заявили, що часу на ознайомлення зі справою було достатньо.

«На думку обвинувачення, суд надав достаньмо часу, аж 2 місці. Але, як ми всі бачимо, захисник був призначений 18 серпня, але він не приступив до виконання своїх обов’язків, а всіма своїми діями зловживав своїми правами та я заявляв, що він то не адвокат, то не може ознайомитись з матеріалами, то до суду не прихилив», – сказав прокурор відділу головної військової прокуратури Руслан Кравченко.

Суддя у перенесенні відмовив.

«Шановний захисник, суд вважає, що 1 місяця для ознайомлення з даною справою та підготовки до судового засідання цілком достатньо. У зв'язку з цим у вашому клопотанні відмовлено», – сказав суддя.

Герасько назвав це неприпустимим і «тиском на суд».  

«Є недопустимим якісь заяви про тиск на суд. Якщо буде тиск на цей склад суду, то про це буде відразу повідомлено Вищу раду правосуддя і в ГПУ. На жданий час жодного тиску на цей склад суду не існує», - наголосив суддя Дев'ятко. 

Захисник також клопотав про надання йому усіх матеріалів справи, зокрема, опечатаних аудіо- та відео-записів, а також аудіо-запис з допитом свідка Юрія Сергєєва за 15 серпня 2017 року на офіційній програмі.

Як писав «Вголос», Оболонський районний суд Києва продовжив судовий розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Нагадаємо, 17 серпня Оболонський районний суд прийняв самовідвід держзахисника Януковича Віталія Мешечека і доручив Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві невідкладно призначити нового адвоката для забезпечення захисту Януковича у справі про держзраду.

Пізніше Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві призначив новим адвокатом екс-президента у справі про держзраду Максима Гераська.

29 червня Оболонський райсуд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ