Про це на засіданні 30 липня повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, передає Громадське.

«Сторона захисту повідомила, що не прибуде в судове засідання через нібито поважну причину - вони перебувають у Верховому суді, намагаючись змінити підсудність. Це вже третя спроба адвокатів зірвати судовий процес, через намагання змінити підсудність», - сказав суддя Владислав Дев’ятко.

Адвокати Віталій Сердюк і Володимир Федоренко поїхали до Верховного суду через те, що хочуть скасувати цей судовий процес і визнати його «незаконним».

«Такі дії сторони захисту є неприпустимими. Це неповага до суду. Тим не менш ми розуміємо, що без сторони захисту ми не можемо проводити судові дебати», - сказав на засіданні прокурор Максим Крим.

Відтак, судді ухвалили перенести засідання на 10 ранку 31 липня.

Нагадаємо, що Оболонський районний суд Києва скасував допит свідків і перейшов до судових дебатів у справі колишнього президента Віктора Януковича, звинуваченого в державній зраді. Судові дебати мали розпочатись о 10 годині 30 липня.

Як писав «Вголос», Янукович також подав на Луценка до суду. У реєстрі вказано, що суд розгляне позов про захист ділової репутації і заперечення недостовірної інформації, в якому Янукович звинувачує Генпрокурора України в образі честі і гідності.

ІА "Вголос": НОВИНИ