Про це Дещиця повідомив у коментарі «Укрінформу».

«Мене не викликали до МЗС Польщі», – заявив український дипломат.

За його словами, посольство України було у постійному контакті з МЗС Польщі і стежило за ситуацією, яка розвивалася у Перемишлі у зв'язку з невідправленням потяга «Київ-Перемишль» і тим, що кількасот пасажирів, громадян України, не могли вчасно виїхати з Польщі.

«Відразу після виникнення цієї позаштатної ситуації туди був направлений консул генконсульства України в Любліні, який прибув на місце для врегулювання ситуації і допомагав пасажирам, надаючи консульські поради, яким чином добратися в Україну, та роздаючи воду», – зазначив Дещиця.

Посол наголосив, що консул дочекався, коли обидва потяги відправляться в Україну. «Зауважень на адресу консула не надходило», – додав він.

Дещиця зазначив, що про ситуацію також відразу було повідомлено МЗС України.

На пункті пропуску «Медика-Шегині» також були присутні два консули з генконсульств України у Любліні та Кракові.

За інформацією деяких українських ЗМІ, депутат європарламенту від Польщі Яцек Саріуш-Вольський, який зустрічав у Ряшеві і супроводжував до Перемишля колишнього голову ОДА Міхеїла Саакашвілі, заявив у коментарі ЗМІ, що посол України був викликаний до МЗС для пояснень у справі, що склалася навколо перетину Саакашвілі польсько-українського кордону. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ