Про це він розповів у коментарі кореспонденту «Вголосу».

«В рамках угоди про безвізовий рух з Європейським союзом очікуємо спочатку на позитивні рекомендації Європейського парламенту вже в кінці вересня. Тому, що українська сторона виконала всі вимоги.  Після рішення Європарламенту має бути рішення Єврокомісії, яке, можливо, не відразу веде в дію безвізовий режим, але через кілька місяців. Скільки часу, це займе – це звичайно технічне питання. Але я думаю через кілька місяців», – повідомив Андрій Дещиця.

На його думку, запровадження безвізового режиму не мало б спричинити черги на україно-польському кордоні. До того ж, Посол повідомив, що уряд Польщі виділив для України кредит на облаштування та модернізацію пунктів пропуску. 

«Чи спричинить це проблеми на кордоні? Я думаю, що ні. Тому, що це більше геополітичне рішення, яке означає, що українські громадяни можуть бути частиною об’єднаної Європи і подорожувати по ЄС без перешкод. Звичайно, є проблеми на кордоні і їх потрібно вирішувати. І я думаю, що ті розмови, ті переговори, які відбуваються останнім часом між керівництвом України і Польщі, власне цьому будуть сприяти. Ми маємо хороший потенціал, як змінити ситуацію на кордоні. Ми повинні використати ці можливості, які надають нам по-перше: кредит польського уряду на модернізацію інфраструктури на кордоні;  по-друге: це домовленості по запровадженню спільного контролю, і по третє: нам потрібно просто збільшити кількість переходів на українсько-польському кордоні», – зазначив Посол.

Як писав «Вголос», раніше  Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна отримає безвізовий режим найпізніше в листопаді. 

ІА "Вголос": НОВИНИ