Як повідомили у прес-службі НАБУ, посадовець підозрюється в участі у корупційній схемі заволодіння державними коштами під час проведення державних закупівель ДП «Укрзалізничпостач», яка є філією ПАТ «Укрзалізниця».

Цей злочин кваліфікується за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Зараз готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

«Детективи та прокурори САП наполягатимуть на триманні його під вартою аби унеможливити втручання сторони захисту у хід досудового розслідування та виїзд підозрюваного за межі України», – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили схему заволодіння державними коштами під час проведення державних закупівель для потреб ДП «Укрзалізничпостач».

Раніше повідомлялося, що упродовж 2015 року службові особи ДП «Укрзалізничпостач» спільно з представниками суб’єктів господарювання штучно завищували вартість предметів закупівлі на суму понад 20 млн гривень (при ціні договору поставки близько 55 млн гривень), забезпечували оплату, легалізували одержані незаконним шляхом кошти.

У цій справі детективи НАБУ затримали трьох осіб: заступника директора ДП – голову комітету з конкурсних торгів і начальника профільного відділу ДП – члена комітету з конкурсних торгів. Суд обрав їм запобіжні заходи.

ІА "Вголос": НОВИНИ