Про це у коментарі «Вголосу» розповів депутат Старосамбірської районної ради від ВО «Свобода» Мирон Пацай.

«Минулої неділі, 10 грудня, у Чаплівській сільській раді відбулись збори щодо неприпустимості об'єднання їхнього села з Хирівською ОТГ. Цьому засіданню передувало рішення Чаплівської сільської ради про звернення у Львівську обласну раду, Львівську ОДА, у Кабінет міністрів та до ЦВК про неприпустимість проведення виборів у нібито новоствореній громаді, поки не буде проведено обговорення щодо доцільності цього об'єднання», – сказав Мирон Пацай.

Депутат від ВО «Свобода» наголосив, що мешканці с. Чаплі вчора, 12 грудня, з проханням прийняти це звернення приїхали на сесію Старосамбірської райради.

«Вчора, 12 грудня, була сесія Старосамбірської районної ради, куди приїхали жителі села Чаплі. Вони вимагали, щоб сесія райради прийняла рішення про неприпустимість виборів у їхньому селі, оскільки при створенні ОТГ не була врахована думка громади. Однак ні голова ради, ні частина депутатів категорично не хотіли підтримувати людей з с. Чаплі. Через це селяни тричі блокували трибуну Старосамбірської райради. Але навіть після цього районні депутати не підтримали селян. Жителі села Чаплі вимагали також провести службове розслідування щодо їхнього об'єднання із Хирівською ОТГ, оскільки не було дотримано процедуру створення громад», – наголосив депутат Старосамбірської райради.  

При цьому мешканці села Чаплі Старосамбірського району Львівської області у подальшому налаштовані знову їхати на сесію райради та, якщо їх не почують, пікетувати Львівську обласну раду.

«Старосамбірські чиновники опираються рішенню Чаплівської громади, бо побоюються, що мешканці с. Чаплі захочуть об'єднатися з якоюсь громадою з сусіднього Самбріського району. І таким чином чиновники просто хвилюються за свої робочі місця», – наголосив Мирон Пацай. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ