Так, на дорожнє господарство, зокрема встановлення обмежувальних дорожніх знаків для руху великовагових транспортних засобів передбачено 1,6 млн грн. На цивільний захист (матеріально-технічне забезпечення окремих військових формувань, дислокованих на території Львівської області) – 2,1 млн грн. Для проектів місцевого розвитку, зокрема фінансування соціально важливих проектів і оплату роботи експертів передбачено 5 млн грн, а на завершення реконструкції пологового відділення на 30 ліжок Бродівської ЦРЛ– ще 10 млн грн.

Детальніше про обсяг коштів, які цьогоріч підуть на розвиток Львівщини, «Вголосу» розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

«Минулого року ми мали рекордну суму бюджету розвитку, і вона продовжує зростати. А це, зі свого боку, засвідчує, що децентралізація приносить плоди. Так, ростуть видатки на розвиток, пов’язані із бюджетом розвитку, як основною складовою, адже ми достатньо ефективно розпоряджаємось комунальним майном. З іншого боку, цього року ми пішли на перший експеримент, коли довели всім керівникам бюджетних галузей, що не бачимо за доцільне зберігати теперішній стан справ з адміністративним персоналом. Ми пропонуємо добровільно до 5% урізати кожну галузь, а кошти, зекономлені завдяки цьому, залишити на розвиток. І ми це зреалізували. Таким чином до вже наявних 60 мільйонів у бюджеті розвитку одразу додалося ще 110 мільйонів. А на бюджетні галузі це дуже багато, якщо говорити за обласний бюджет. Бо сюди треба додати і державний фонд регіонального розвитку десь на 150 мільйонів. Це суми, якими вже можна оперувати і говорити про завершення робіт.

Що стосується самих робіт, то в кожній галузі це три-чотири великі об’єкти, які мають бути здані до кінця року, або ж істотно просунуті у будівництві. Разом з тим, понад 100 мільйонівцього року піде на майже тисячу мікропроектів. Що стосується доріг, то ми прораховуємо, що з дорожнього фонду майже 400 мільйонів піде додатково (до 300 млн, які є тепер). Погану статистику маємо тільки по митних надходженнях, бо вона, на жаль, впала по цілому в Україні», - зазначив Ганущин.

 

 

 

 

-

ІА "Вголос": НОВИНИ