Нардеп від БПП Олег Барна пояснив свій напада на представника Зе-команди. За його словами, він спеціально приїхав на телеканал ZIK і влаштував бійку, бо вважає Святослава Юраша «дезертиром», який «обгаджує українську армію».

Про це Барна заявив в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Коментарі» на телеканалі ZIK.

Барна погодився, що факти брехні мають встановлювати правоохоронні органи, однак, коли питання стосується національної безпеки, не можемо втрачати дорогоцінного часу.

За словами Барни, програму з виступом Святослава Юраша він дивився у «державному готелі». Однак, озвучена представником команди Зеленського заява, так його обурили, що той одразу ввірвався у студію телеканалу.

«Не можу спокійно дивитись, коли якась особина, що тікала від мобілізації, дезертир, звинувачує у смертях наших воїнів не Путіна, а Головнокомандувача країни, який відродив армію, зупинив агресора та понад 300 раз був на передовій. Ця особина ще й обгаджує українську армію», – заявив Барна.

Тож він підкреслив: із цього «потрібно зробити висновки» щодо осіб, які «вдягнули вишиванку і агітують за не українця. Який зневажає українську мову та віру». Нардеп вважає це зневагою до України та воїнів.

«Не можна допустити, щоб ці дезертири давали оцінку тому, що робиться на сході. Вони ховалися за спини дітей та дружин. Я хочу до них звернутися: при будь-яких розкладах не допустимо здачі інтересів держави. Мир має бути лише через перемогу, бо не хочу, щоб мої діти служили на Сахаліні або гинули в Чечні чи в Сирії», – наголосив нардеп.

Відповідаючи на запитання про коректність своїх дій, Барна підкреслив: не хоче бути «безхребетним політиком» в країні, що воює.

«Я не хочу мирно сидіти та спостерігати, як клоуни-дизертири паскудять мою армію та державу. Нам взагалі потрібно оголосити всеукраїнську громадську мобілізацію проти цього про кремлівського зеленого реваншу», – обурювався він.

Водночас, він порадив журналістам не запрошувати «цих осіб» на телеканал і пошкодував, що наразі парламент не готовий підтримати ініційований ним відповідний законопроект. Однак, на думку Барни, доведення таких фактів брехні може тривати дуже довго, а під час гібридної війни, час для нас є надто дорогим.

«Є процедура розгляду судових справ, які, відповідно до процесів, тягнуться по півроку і більше. Натомість тут питання стосуються нацбезпеки», – переконаний нардеп.

Окрім того, Барна вважає: якогось рукоприкладства щодо Юраша не було.

«Я тільки його »попустив« та попередив, щоб більше не брехав і не давав оцінку бойовим діям, якщо є дезертиром та втікачем від мобілізації. Ще не вистачало б, щоб у нас президент був дезертиром під час війни», – заявив депутат.

Як писав “Вголос”, бійкою завершилась сварка нардепа від БПП Олега Барни із представником команди Володимира Зеленського Святославом Юрашем після ефіру на телеканалі ZIK.

За словами Юраша, Барна вимагав не казати про Порошенка та трагедію в Іловайську.

ІА "Вголос": НОВИНИ