Видання Trendy Slide опублікувало список, що складається 7-ми продуктів, які не слід їсти на голодний шлунок: 

1. Помідори

Хоча помідори містять багато антиоксидантів та вітамінів, при поєднання з кишковими соками, вони можуть викликати біль шлунка. Ті, хто має проблеми зі стравоходом та виразку, не повинні натще вживати також певних цитрусових, таких як апельсини.

2. Газовані напої

Це зрозуміло. Пити колу та газовані напої на сніданок? Про це й мови не може бути. Дослідження показали, що вони збільшують ризик виникнення раку, серцево-судинних захворювань та діабету. Газовані напої містять майже 10 чайних ложок цукру, а споживання їх натщесерце призводить до підвищення рівня цукру в крові у 8 разів.

3. Пісочне та листкове тісто

Якщо ви любите починати свій день з континентального сніданку, який включає випічку з пісочного та слойоного тіста, то прийшов час зупинитися. У таких продуктах є багато дріжджів, які можуть подразнювати шлунок та викликати метеоризм.

4. Гостра їжа

Гостра їжа, спожита натще, може подразнити шлунок та пошкодити його слизову оболонку. Також вона може викликати розлади шлунка та гастрит.

5. Цукерки

Так само, як і газовані напої, солодощі можуть підвищити рівень цукру та нанести удар підшлунковій залозі. Фактично ті, хто має підвищений ризик виникнення діабету, мають узагалі уникати їх споживання.

6. Йогурт

Серед продуктів, які слід уникати натщесерце, йогурт згадується з зовсім інших причин. Він містить молочнокислі бактерії, що добре впливають на здоров’я. Проте, при споживанні його на голодний шлунок, більшість бактерій нейтралізуються кишковим соком. Тому, споживайте йогурт після того, як вже розпочнете свій день з чогось іншого.

7. Груші

Груші потрапили у цей список тому,що їх волокно може бути дещо жорстким для вашого шлунку та викликати болі у животі. Також воно може пошкодити слизову оболонку шлунку. Бажано споживати груші у поєднанні з вівсяною або іншою кашею.

ІА "Вголос": НОВИНИ