У ніч на 26 липня десятеро осіб з табору «Білий орел» забрала швидка допомога. Багатьох батьків дітей, які перебували у таборі, його організатори аж до вечора середи не повідомили про масове отруєння. Прізвища деяких дітей, які потрапили у лікарню, працівники табору сплутали з тими, які не отруїлися. Ще деяких батьків організатори табору запевняли, що з дітьми все гаразд і радили не забирати дітей. Однак до вечора 26 липня стало зрозуміло, що масове отруєння дітей і двох працівників стало надзвичайною подією, повідомляє кореспондент «Вголосу», який побував безпосередньо на території бази «Чарівні озера».

Схвильовані батьки дітей поприїжджали з Волинської, Рівненської областей і навіть з Києва. Усім госпіталізованим як от киянці Валентині Штадлер (до лікарні потрапила внучка), Віктору Косару з Нововолинська  (син у лікарні) видали медичні заключення про гостру кишкову інфекцію гастроентероколіт. Вже по обіді 26 липня на території бази залишилися двоє дівчат, які представлялися викладачами табору «Білий орел». З керівництвом табору і організації «Білий орел» Сергієм Лук’яненком приїжджі батьки, за їхніми словами, не змогли поспілкуватися навіть телефоном. Хоча вранці директор табору був на місці. Відомо також, що обурені батьки вимагають у керівництва табору щонайменше повернення грошей (а це майже 5 тисяч гривень за десять днів перебування дитини у таборі).

Присутні діти у таборі стверджували у розмові з кореспондентом «Вголосу», що у їхньому раціоні напередодні були смажені крильця. Наскільки така їжа корелюється із задекларованим керівництвом «Білого орла» «збалансованим харчуванням», встановлять очевидно спеціалісти Держпродспоживслужби у Львівській області, які упродовж наступних п’яти днів будуть проводити аналізи  та дослідження умов проживання дітей. Як повідомив «Вголосу» керівник управління санітарного законодавства обласної Держпродспоживслужби Ярослав Ортинський, територія бази «Чарівні озера» не передбачена для відпочинку дітей, а остаточні причини масового отруєння будуть відомі не раніше понеділка. 

ІА "Вголос": НОВИНИ