Про це йдеться у результатах дослідження британських науковців, яке було опубліковано у журналі «Архіви хвороб дитинства», повідомляє NDTV.

Учені нагадали, що діабет - це хвороба, в результаті якої організм втрачає здатність виробляти інсулін, що у свою чергу призводить до аномального рівню глюкози в крові. При цьому, раніше головними причинами розвитку цукрового діабету 2-го типу серед дітей були названі нездорове харчування, відсутність фізичної активності, а також спадковість.

Утім зараз до цього переліку додають ще один фактор, який стосується захоплення дітей телебаченням та комп'ютерними іграми. Дослідники стверджують, що у тому разі, якщо дитина проводить забагато часу перед ТБ, чи грає на смартфоні,в її організмі спостерігається підвищення рівня жирових відкладень, а також резистентності до інсуліну.

Найбільше ризикують ті діти, які витрачають на ці свої звички понад 3 години на день, таких під час проведення дослідження було виявлено 18 відсотків. При цьому 37% дітей проводили біля екранів годину чи менше на день, 28% - в межах години чи двох, а 13% - до трьох годин.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ