У неділю ввечері, 17 грудня, вагітна вже сьомою дитиною 28-річна Тетяна Трояновська залишила вдома своїх дітей, а сама відправилася до знайомих. Перед відходом жінка доручила своїй старшій дочці, 8-річній Яні, доглядати за трьома молодшими. І стежити за грубкою, повідомляє «Обозреватель».

Коли через дві години жінка повернулася, навколо будинку клубочився дим, а всередині палав вогонь.

Сусіди розповіли, що жінка дико кричала.

«Вона бігала біля будинку і кричала, що всередині залишилися її діти. Сусіди викликали пожежників і самі намагалися зайти всередину, проте через сильну спеку зробити це було неможливо», – розповіли люди.

На місце трагедії приїхали пожежні розрахунки з села Скориківка і міста Золотоноша. Рятувальники винесли на вулицю чотирьох дітей у віці від одного до 8 років, проте всі вони вже були мертві...

Як розповів речник ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, спричинити пожежу могло розпечене вугілля, що випало з печі.

«Жінка заклала в піч дуже багато палива. Коли старша дівчинка знову його докладала, одна вуглинка впала і викликала загоряння», – розповів він.

У результаті дим швидко огорнув приміщення, а дітлахи, які були у будинку, в жаху забилися в дальню кімнату, намагаючись врятуватися. Там їх тіла і виявили рятувальники.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). З матір'ю дітей зараз працюють слідчі.

Про Тетяну Трояновську жителі Драбівців розповідають з неприхованим роздратуванням.

«Тетяна як мати – ніяка! Тільки «робила» дітей, але абсолютно ними не займалася. Раніше жінка разом із цивільним чоловіком і дітьми жила в Тальнівському районі у свекрухи, а в село приїжджала народжувати, оскільки тут зареєстрована», – розповіли місцеві жителі.

У селі Онопріївка, де до недавнього часу Трояновська жила з сім'єю, розповіли, що жінка любила випити.

«Нерідко Тетяна приходила до школи забирати дітей в п'яна, при цьому не вона вела велосипед, а здавалося, що велосипед вів її. У неї тут були подруги, з якими вона пропивала гроші, отримані за народження дітей», – розповіли в сільраді.

Місцева влада проводила з жінкою профілактичні бесіди, намагаючись переконати її кинути пити, однак жінка сприймала такі розмови агресивно.

Найбільше зусиль, за розповідями місцевих жителів, робила свекруха. Вона віддала багатодітній родині просторий будинок своїх батьків – аби Тетяна дбала про своїх дітей. Однак горе-матуся була непоправна, потім посварилася зі свекрухою і поїхала жити в Драбівці.

«Якби напередодні трагедії батько не відвіз двох дівчаток (вони ходять в перший клас, – ред.), загиблих було б шестеро», – впевнені в сільраді.

Поліція проводить розслідування причин жахливої ​​трагедії, а крапку поставить суд. Однак питання – чому горе-мати не була раніше позбавлена ​​батьківських прав, чи можна було запобігти загибелі дітей – поки що без відповіді.

Як писав «Вголос», на Черкащині мати замкнула малолітніх дітей в будинку і пішла відпочивати до друзів. Через пожежу в будинку малюки загинули.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ