Лабораторний центр в Донецькій області встановив причину кишкової інфекції в дитячому таборі «Яструбок». У 18 з 94 хворих підтвердили діагноз «гостра дизентерія Зонне», повідомляє прес-служба МОЗ.

Дизентерія – це інфекційне захворювання, що характеризується ураженням шлунково-кишкового тракту, зокрема товстої кишки. Збудники потрапляють в організм людини із фекалій хворого через слизову, тобто шляхом «хвороби немитих рук».

Станом на 10:00 19 липня з ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізовано 94 людини. Епідрозслідування встановило, що перший випадок захворювання зафіксували 15 липня у працівника харчоблоку, наступні випадки захворювання почали реєструвати 16 і 17 липня серед дітей всіх загонів табору.

За поданням Держпродспоживслужби №01-18/118 від 17.07.2018 року до Лиманського відділення поліції Слов’янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області за фактом порушення санітарно-епідеміологічних вимог за ст. 325 ч.1 Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження.

Як писав раніше «Вголос», у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Яструбок», що у Донецькій області, сталося масове отруєння.

ІА "Вголос": НОВИНИ