Юні митці змальовували сади, храм Св. Юрія, творили портрет митрополита Андрея.  Сади стали місцем, яке об’єднало дітей, молодь, дорослих для вшанування великого духівника української нації.
Мистецькі колективи з Центру творчості дітей та юнацтва Галичини подарували кожному  невимовну радість та позитивні емоції своїми виступами: патріотичний флешмоб, співи, танці, декламування віршів.

Організатори заохотили учасників свята наповнилися духом християнської моралі, проклали місток від сьогодення до сторічної давнини й зазначили, що слова митрополита як колись, так і сьогодні є потрібні українському народу.

Віддаючи сьогодні шану митрополиту, владика Венедикт заохотив усіх задуматися над тим, що ми можемо в своєму житті зробити, адже для цього в нас є постать митрополита Андрея, який для всіх є людиною-взірцем.

Керівник «Фундації Духовного Відродження» о. Тарас Милян закликав добродіїв  долучатися і допомагати відновлювати другу частину Митрополичих садів, щоб вже восени ми всі разом могли споглядати на цю красу  та куштували плоди з дерев, які там ростуть. Також наголосив, що захід не лише мистецький, але й благодійний. Тому дякуємо за складені Вами пожертви, усі кошти підуть на відновлення садів.  

На свято завітав Митрополит і Архієпископ Львівський Ігор (Возьняк). Своєю щирою посмішкою і побажаннями підтримав на дусі юних художників, які не злякалися дощу й завершили свої мистецькі роботи.

Організатори та співорганізатори акції: Центр творчості дітей та юнацтва Галичини, БО «Фундація Духовного Відродження» УГКЦ, Служба у справах дітей ЛОДА,  висловлюють щиру вдячність всім учасникам культурно-мистецького заходу.

За інформацією «Фундації Духовного Відродження» Української Греко-Католицької Церкви.

ІА "Вголос": НОВИНИ