Дослідження показало, що в середньому дев'ятимісячні діти, які сплять самостійно, отримують майже десять з половиною годин сну на добу. Але ті, що сплять із батьками, отримують лише дев'ять годин і 47 хвилин, - пише ТСН із посиланням на Daily Mail.

Це відбувається, бо діти мають в чотири рази більшу ймовірність того, що батьки вночі заберуть їх до себе до ліжка. Це може викликати у них звичку вимагати увагу: просити пляшечку або грудне вигодовування перш ніж вони знову заснуть.

Утім зазначають, що дітям до 6 місяців краще спати разом із батьками, аби запобігти синдрому раптової дитячої смерті. Але це викликає порочне коло, адже дитина просинається періодично уночі, а батьки реагують на це. І замість того, щоб дитина самостійно заснула далі, вони проводять процедури для її сну, до чого дитина, зрештою, звикає, і починає вимагати до себе уваги уже в більш пізньому віці. 

Так, на думку учених, батьки повинні надавати дітям окрему кімнату від 6 місяців. Утім у коментарях до дослідження інші науковці вказали, що діти отримують таку ж кількість сну, коли проводять ніч із батьками в кімнаті.

«Можливо, ацент слід робити не на спільній кімнаті, а на процедурах, які призводять до того, що дитина засинає», - кажуть автори дослідження.

Як писав «Вголос», українські вчені розробили революційний метод лікування травм спинного мозку.

 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ