Про це на своїй сторінці у «Facebook» написав активіст Ради громадської безпеки Марк Гордієнко.

Як зазначає активіст, дівчина, яку зробили винною у загибелі трьох дітей, сама є сиротою.

«У 12 років Наталія Янчик втратила спочатку матір, а потім батька. Незважаючи на це, вона з відзнакою закінчила школу і педвуз. І в цю п'ятницю, тобто 22 вересня, у неї мало бути весілля. Дівчинка сама намагається не просто виживати, а й жити, але дорослі боягузливі і нелюдські дядьки й тітки вирішили, що вона щастя не заслуговує», – наголосив Марк Гордієнко.

При цьому дівчину на курси із протипожежної безпеки керівництво табору ніколи не відправляло.

«Дівчина просто вирішила заробити за літо, і їй підсунули на підпис папір, що вона тепер відповідальна за протипожежну безпеку. А з 29 серпня вона взагалі не перебувала на території табору. Оскільки, написавши заяву про звільнення, Наталія поїхала додому в Одеську область.  

Активіст зазначив, що Рада громадської безпеки спільно з адвокатом Наталії Янчик готують апеляцію на рішення суду.  Обвинуваченій Наталії Янчик суд обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту без права внесення застави.

Як повідомляв «Вголос», пізно увечері 15 вересня сталася пожежа в дитячому комплексі «Вікторія» в Одесі. Площа пожежі становила 560 кв. м. У будівлі перебували 42 дитини.

Внаслідок пожежі двоє дітей загинули, ще двоє зазнали травм. Згодом поліція знайшла рештки третьої дівчинки.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ