Артрит для багатьох людей може бути виснажливим. Лікування немає, але існує безліч процедур, які можуть допомогти уповільнити його. Деякі медичні експерти рекомендують зменшити кількість певних продуктів, пише Express.

Артрит може спричинити цілий ряд болючих симптомів – від болю в суглобах до запалення. В якості лікування можна запропонувати ліки, фізіотерапію та хірургічне втручання. Але деякі експерти рекомендують змінити спосіб життя, наприклад, змінити дієту.

Деякі продукти можуть допомогти зменшити запалення та сприяти зміцненню кісток та імунної системи, щоб допомогти впоратися із симптомами.

Але деяка їжа також може погіршити симптоми.

Часте вживання їжі, якої не переносить конкретний організм, може спричинити стрес та запалення.

Йоркський університет (Британія) провів опитування, щоб допомогти зрозуміти переваги елімінаційних дієт на основі результатів тесту на непереносимість їжі.

Зі 177 людей, які повідомили про загальні болі та болі у суглобах, 88 відсотків повідомили про поліпшення стану після того, як вони видалили свою «тригерну» їжу.

Ці продукти визначали як позитивні реакції IgG на антитіла в крові.

Результати показали, що 76% людей, які ретельно дотримувались рекомендованої дієти, повідомили про користь, причому 68% з них відчули це через три тижні.

Дослідження показують, що регулярне вживання омега-3 кислот, як і яєць, може зменшити запалення, якщо, звичайно, немає непереносимості до яєць.

Британська лабораторія Yorktest провела дослідження, яке показало, що люди з аутоімунними розладами, такими як ревматоїдний артрит, виявляють набагато більшу реакцію на певні продукти харчування, ніж ті, що мають здорову аутоімунну систему.

Алергія на яйця часто зустрічається у дітей лише до п’яти років, але невелика група людей може страждати сильною алергією на яйця протягом усього життя.

Симптоми харчової алергії – це такі симптоми, як поколювання або свербіж у роті, висип (кропив'янка), почервоніння і свербіж, але без висипки, набряк обличчя, рота (набряк Квінке), горла або інших ділянок тіла, труднощі з ковтанням, хрипи або задишка, головокружіння та запаморочення, нудота або блювота, біль у животі або діарея, чхання або свербіж в очах (алергічний кон'юнктивіт).

Якщо ви підозрюєте харчову алергію, зверніться до свого лікаря.

Також є продукти, які можуть погіршити артрит – це смажена їжа, цукор, насичені жири і масла.

Найкраща дієта, якої слід дотримуватися, якщо у вас артрит – це протизапальна, відома як середземноморська дієта.

Дослідження показують, що вживання риби або прийом добавок риб’ячого жиру від 600 до 1000 мг позитивно впливає на здоров’я суглобів, зменшуючи скутість і набряклість.

Фрукти наповнені антиоксидантами, вітамінами та протизапальними антоціанами. Деякі фрукти, такі як вишня та чорниця, підтримують суглоби здоровими та можуть запобігти загостренню артриту.

Рекомендовано споживати овочі, чорнослив сушений, горіхи, оливкову олію, кіноа, каші, квасолю.

Також вчені виявили, що ті, хто регулярно їсть часник, цибулю-порей або цибулю, рідше хворіють на артроз.

ІА "Вголос": НОВИНИ