Про це повідомляє Корреспондент

Зокрема, фахівці в сфері здорового харчування заявили, що піца краще підходить для сніданку, ніж традиційні пластівці. В пластівцях і піці однакова кількість калорій, однак в пластівцях міститься половина денної норми цукру.

«Ймовірно, ви будете дуже здивовані, дізнавшись, що в середньому шматку піци і мисці пластівців з молоком міститься однакова кількість калорій. Однак в піці міститься набагато більше білків, тому вона наповнить вас енергією на весь ранок. Крім цього, в піці набагато менше цукру», - заявила американський сертифікований дієтолог Челсі Емер.

Дієтолог додала, що корисним цей сніданок буде лише в тому випадку, якщо вживати не більше двох шматків і віддавати перевагу «домашній» піці без додавання висококалорійних соусів і майонезу. Також вона погодилася з тим, що слід утриматися від регулярного вживання піци на сніданок.

Тим часом, думку Емер оскаржила її колега, провідний британський дієтолог і автор популярних книг про дієтичне харчування Ріаннон Ламберт. Вона переконана, що піца в звичайному розумінні - це висококалорійний продукт, який не можна вважати здоровим харчуванням.

«Якщо ми говоримо про велику жирну піцу, замовлену в Інтернеті, то це, безумовно, шкідливий продукт. Однак, якщо йдеться про здорову альтернативу, - піцу з оптимальним вмістом вуглеводів, жирів і білка без шкідливих добавок, - то хто сказав, що ми не можемо їсти її на сніданок? Так, таку піцу можна віднести до добре збалансованим страв, але це зовсім не означає, що піца корисніша від пластівців», - повідомила вона.
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ