Про це розповіла заступник начальника з питань державної реєстрації – начальник управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Львівській області Оксана Куманська-Нор під час прес-конференції сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

Людина, яка вважає, що її права під час реєстрації було порушено, за словами Оксани Куманської-Нор, може звернутися з відповідною скаргою в адміністративну комісію. Форма скарги та порядок звернення є на сайті Головного територіального управління юстиції.

«Головне територіальне управління розглядає скарги та ухвалює рішення по суті здійсненої реєстраційної дії. Це стосується всіх реєстраційних дій, за винятком рішення про реєстрацію права власності. Рішення про реєстрацію права власності оскаржують до Міністерства юстиції. Тобто всі дії державного реєстратора – про відмову реєстрації, про зупинку державної реєстрації, певну бездіяльність – можна оскаржити в Головне територіальне управління», – сказала чиновник.

Вона додала, що це нова опція, тому скарг від людей на дії державних реєстраторів у комісію наразі не надходило. Водночас зі сфери бізнесу була одна скарга, і її вже розглядають.

Як писав «Вголос», на Львівщині 6 районних державних адміністрацій звернулися до Кабінету Міністрів про свою готовність здійснювати реєстрацію речових прав та бізнесу.

ІА "Вголос": НОВИНИ