Про це він заявив у коментарі «Вголосу» під час маршу з нагоди 122-ї річниці з дня створення ВГО «Сокіл».

«Потрібна одна доба і політична воля керівництва держави для прийняття рішення про перекриття руху російських вантажівок. Але, я так розумію, що наша влада має з цього заробіток, бо весь світ впроваджує санкції проти РФ, а Україна дозволяє російським фурам рухатися по нашій землі. Це не лише політична відповідальність, а й кримінальна відповідальність, яку має нести наша влада», – підкреслив Тягнибок.

Він також зазначив, що не розуміє, чому представники поліції Львівщини забороняли активістам, які блокують рух вантажівок в області, зокрема «свободівцям» зупиняти фури з російськими номерами.

«В мене велике питання до львівської поліції, яка в силовому варіанті забороняла активістам, зокрема «свободівцям» зупиняти московські фури. Це ганебні речі, оскільки їхні побратими так само воюють на фронті і так само гинуть від московських куль, а тут вони фактично сприяють процвітанню російському бізнесу. Через це ми апелюємо до уряду і вимагаємо заборонити російським фурам рухатися територією України», – зазначив Олег Тягнибок.

Як писав «Вголос», від учора активісти Львова у Солонці почали блокувати проїзд фур із російськими номерами.

11 лютого на Закарпатті розпочалася безстрокова акція з блокування російських фур при в'їздах в область.

Перед цим, 1 лютого, було повністю припинено товарний рух на кордоні Польщі з Калінінградською областю.

ІА "Вголос": НОВИНИ