Про це «Вголосу» розповів відомий український письменник, музикант, актор та телеведучий Антін Мухарський, він же – Орест Лютий.

«Однозначного ставлення і визначення війни я не можу дати. Скажу так, що є така стала фраза: «історія людства – це історія воєн». Нації зникають, виникають, самостверджуються, руйнуються саме завдяки війнам і волі до життя. Бо у кожної нації, у кожного народу є природній ворог, або неприродній ворог, як, зрештою, і в природі. Це життя – це боротьба.

Хтось зазіхає на твою землю, хтось зазіхає на твою волю, хтось зазіхає на твою дружину або на твоїх дітей. І війна – це природній стан людства. Як би людство не намагалося випрацювати якісь теорії «протівлєніє злу-насілію» та інші філософські буддійські течії, все-таки війна є тим станом, в якому перманентно людство перебуває. Інколи це набуває глобальних фізичних форм, а інколи – вона точиться постійно у мета-фізичному плані між добром і злом, між світлом і темрявою. Тобто, війна – це не добре і не погано. Так є. вона була і буде», – розповів він.

Повну версію інтерв’ю читайте увечері на сайті «Вголосу» у статтях.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ