Як повідомила прес-служба підприємства «Успіх БМ», під час заняття інженер з безпеки руху компанії Андрій Дорош пояснив, як працює автобус, та показав, як правильно заходити та виходити з транспорту, чому не можна притулятися до дверей та інше. При цьому діти побували у ролі пасажирів та випробували у маршрутці почуті правила безпеки.

«Ми показали дітям, що заходячи в автобус, потрібно триматися за поручні, як поводити себе в транспорті, як з нього виходити та переходити дорогу і як себе поводити на проїжджій частині. Я вважаю, що для дітей це дуже важлива інформація, адже вони не тільки усно, а й практично змогли випробувати перила, підніжки автобуса. Дізналися, де потрібно сісти чи стати, щоб безпечно пересуватися», – розповів Андрій Дорош.

Діти ходили автобусом, розпитували, як називаються його деталі, натискали кнопку виклику водія, а в кінці уроку інструктор відповів на запитання третьокласників. 

«Такі заняття дуже важливі, бо діти зустрічаються з людьми, які безпосередньо пов’язані з безпекою руху, – зауважила Надія Козак, вчитель початкових класів школи №67. – Наша школа знаходиться на Левандівці, поблизу перехресть, і тому дуже важливо, щоб діти засвоїли правила безпеки на дорозі. А сьогодні вони могли самі спробувати, як правильно та безпечно користуватися транспортом». 

Після завершення уроку школярі отримали спеціальні закладки в книжки від перевізника «Успіх БМ» з основними правилами безпеки пасажира.  

ІА "Вголос": НОВИНИ