З території Росії на Донбас для озброєння бойовиків триває поставка зброї, матеріально-технічних засобів і пального.

Про це повідомив представник пресцентру Міністерства оборони України полковник Максим Праута під час брифінгу, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Сказано, що порівняно з попередньою добою російсько-окупаційні війська дещо зменшили кількість обстрілів наших оборонних позицій. Водночас 1 раз вони застосували заборонений Мінськими домовленостями міномет калібру 82 мм.

Станом на 12-ту годину сьогодні, 5 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили 2 обстріли. За наявною інформацією, від початку поточної доби жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Також зазначається, що підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню.

«Водночас продовжується постачання з території РФ зброї, матеріально-технічних засобів військового призначення та пального для забезпечення російсько-окупаційних військ. Так, на озброєння розвідувальних підрозділів 1 та 2 АК надійшла чергова партія 9-мм безшумних снайперських гвинтівок ВСС. Крім того, під виглядом гуманітарної допомоги від російських волонтерських організацій підрозділи російсько-окупаційних військ отримали прилади нічного бачення, біноклі, комплекти військового обмундирування та індивідуальні аптечки», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 серпня відбулася зустріч командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського з делегацією Спеціальної місії ОБСЄ.

ІА "Вголос": НОВИНИ