Епіцентром коронавірусу в Європі залишається Італія. Підбадьорити та підтримати  націю взялися військові льотчики – вони влаштували авіашоу, йдеться у Спецкорі.

Реактивному літаку повітряних сил, який символізує вірус, протистоїть дев’ять винищувачів. Вони під звуки арії, яку виконував Лучано Паваротті, вимальовують прапор Італії. Як символ того, що все подолають.

Надія країні нині потрібна як ніколи. Там, попри тотальну ізоляцію, вже понад 31 тисяча інфікованих. Дві з половиною тисячі людей померли.

Суворий карантин запровадили і в сусідніх Іспанії, Німеччині та Франції. Полишати домівки тамтешнім громадянам можна лише за нагальних потреб і то зі спеціальним дозволом. За дотриманням карантинних умов стежать військові та поліцейські.

Загальнонаціональну комендантську годину через коронавірус ввели в Сербії. Перші випадки хвороби підтвердили у Чорногорії, тож нині в Європі немає жодної незараженої країни. У США спалахи недуги зафіксували вже у всіх штатах. Тим часом Китай, де змогли припинити поширення коронавірусу, починає клінічні випробування нової вакцини – препарат готовий до тестів. На дослідження, за словами вчених, знадобиться до 8 місяців.

Як повідомлялося, в Італії виявили за добу 2648 нових випадків зараження гостроінфекційного коронавірусу COVID-19 в країні. Крім того, 475 людей від хвороби померли.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ