Про це пише The Washington Post.

«Ас тортів» Дафф Голдман на своїй сторінці в Twitter порівняв свою роботу 2013 року і той торт, який Трамп розрізав на інавгурації в п'ятницю, 20 січня. Судячи з фото, обидва торти мають ідентичну конструкцію, і навіть вид: 9 шарів, військова тематика, зірки і стрічки.

Зліва на фото - торт, приготований для Обами, праворуч - торт на інавгурації Трампа, зроблений кимось іншим.

Користувачі прийшли до єдиної думки, що це плагіат.

Пост швидко поширився в Інтернеті, зібравши понад 50 тисяч ретвітів і 82 тисячі лайків.

Ні Голдман, ні представники інавгураційній команди Трампа не відповіли на запит The Washington Post прокоментувати ситуацію.

Тіффані Масісаак, власниця «Buttercream Bakeshop» розповіла, що вона створила настільки обговорюваний торт.

Вона розповіла, що коли прийшло замовлення, була за межами міста. З її слів клієнт приніс фото торта з інавгурації Обами і попросив відтворити його.

«Вони сказали, що хочуть саме цей торт», - сказала господиня пекарні.

Хоча Масісаак відмовилася повідомляти свою політичну приналежність, вона уточнила, що дохід від інавгураційного торта планували пожертвувати на благодійні цілі.

Пекар і її співробітники вибрали некомерційну організацію з прав людини, яка виступає равнопрівіе по відношенню до ЛГБТ-спільноти.

«Я власник малого бізнесу. і є річ, якої я дуже пишаюся - я нікого не дискриміную, - сказала Масісаак. - Я ніколи не суджу людей в залежності від їх віку, статі, сексуальної орієнтації, політичних поглядів ».

Масісаак додала, що така підвищена увага до торту застало її зненацька, адже торт - це лише реквізит. Все, крім коржа висотою 7 сантиметрів на дні, було неїстівним.

«Це просто пінополістирол. Це не для їжі », - сказала вона. Саме тому Трамп розрізав лише нижній, їстівний шар торта, який так ніхто і не їв.

Втім, це не перший випадок плагіату за всю виборчу кампанію.

Дружину Дональда Трампа, звинуватили в тому, що вона списала частину своєї промови на партійному з'їзді з виступу 8-річної давності нинішньої першої леді Мішель Обами.

ІА "Вголос": НОВИНИ