Про це пишуть російські «Известия» з посиланням на джерела у Верховній Раді.

«В Україні вчинок Тимощука сприйняли вкрай негативно. Його участь в пам'ятній акції в Петербурзі викликала масове невдоволення, особливо зачепило те, що в руках спортсмена була георгіївська стрічка. Все це висвітлювалося в місцевих ЗМІ, де Анатолія називали мало не «зрадником батьківщини». А після прийняття закону про заборону георгіївську стрічку депутати Ради в кулуарах стали активно обговорювати можливість позбавлення Тимощука всіх звань і державних нагород, зокрема ордена «За мужність» III ступеня», – розповів співрозмовник видання.

Відзначається, що позафракційний народний депутат Олександр Марченко нібито підтвердив цю інформацію, заявивши, що Тимощук бере участь в «антиукраїнських акціях».

«Такі громадяни, безумовно, повинні бути позбавлені будь-яких державних нагород і звань України. Анатолій Тимощук зробив вчинок, за який він, думаю, повинен бути позбавлений ордена. Тим більше, сьогодні георгіївська стрічка в Україні – вже й зовсім заборонений символ. Я вважаю, що такі люди беруть участь в антиукраїнській політиці», – наводять росЗМІ слова нардепа.

Нібито підтримав цю позицію і інший позафракційний депутат – Борислав Береза.

«Тимощук сором'язливо стиснув в руці символ російської агресії, а потім ще і пов'язав стрічку на свій автомобіль. Так, у нього є заслуги перед Україною, але на них потрібно дивитися через призму того, що Тимощук робить зараз. Хороша людина – не професія. Він виправдовує себе тим, що працює в іншій країні, де діють такі правила. Так треба нагадати йому, що взагалі-то він сам з України і роботу людина поміняти може, а батьківщину – ні. Робота приходить і йде, а батьківщина залишається», – цитує видання політика.

У свою чергу, сам Анатолій Тимощук від коментарів відмовився.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ