У доповіді зазначається, що в складі місії ООН має бути близько 20 тис. військовослужбовців не з країн-членів НАТО, повідомляє Reuters

«Організації Об'єднаних Націй слід розглянути питання про сили чисельністю близько 20 тис. військовослужбовців з країн, що не входять в НАТО, і 4 тис. поліцейських, щоб допомогти вирішити ситуацію в Україні», – йдеться в повідомленні.

Відповідна доповідь буде представлена в суботу, 17 лютого, на Мюнхенській конференції з безпеки, в тому числі спецпредставникові США по Україні Курту Волкеру.

«Для місії потрібне поєднання деяких європейських країн, таких як Швеція, країни з досвідом роботи в галузі підтримання миру, таких як Бразилія, і країни, до якої є довіра у Росії, така як Білорусь», – зазначив автор доповіді, експерт з питань ООН у Колумбійському університеті Річард Гоуен.

Крім того, Гоуен зазначив, що введення миротворчої місії на Донбас дозволить провести там місцеві вибори.

Нагадаємо, раніше Волкер заявляв, що російський проект резолюції, який передбачає введення миротворців на Донбас тільки уздовж лінії зіткнення, є неприйнятним для Сполучених Штатів Америки і Організації Об'єднаних Націй, оскільки він не гарантує безпеку, а лише посилить конфлікт.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ