Про це Хокінг розповів в колонці, опублікованій в «The Guardian».

У публікації фізик звертає увагу на розрив, що наростає між елітами, зокрема, політиками і середнім і робітничим класом. На його думку, автоматизація заводів і зростання штучного інтелекту призводять до непорозумінь між різними групами суспільства.

«Інтернет і платформи, які роблять це (прискорення зростання економічної нерівності, – ред.) можливо, дозволяють невеликим групам людей отримувати більший прибуток при прийомі на роботу дуже малої кількості людей. Це неминуче, це прогрес, але це також руйнує соціум», – зазначає вчений.

Результатом того, що деякі люди не приймають змін сучасного суспільства, за словами Хокінга, стали підсумки президентських виборів в США, на яких здобув несподівану для багатьох аналітиків перемогу республіканець Дональд Трамп, і результат голосування за Brexit у Великобританії.

За словами Хокінга, ці проблеми можна вирішити тільки спільними зусиллями всіх країн і всіх верств суспільства.

«Можливо, протягом декількох сотень років ми організуємо колонії людей у інших зірок, але зараз у нас є тільки одна планета, і ми повинні працювати разом, щоб захистити її. Щоб зробити це, нам потрібно ламати, а не нарощувати бар'єри всередині і між країнами», – резюмував Хокінг.

ІА "Вголос": НОВИНИ