Таку чергову обіцянку він озвучив на сесії Львівської міськради 30 червня, передає кореспондент «Вголосу».

«Якщо ми не зробимо цього, тоді мені й вам нічого тут робити», звернувся з пафосом мер Львова до депутатів.

Він і його чиновники під час сьогоднішнього засідання сесії безапеляційно заявили кільканадцять разів, що Грибовицьке сміттєзвалище однозначно підпалили.

Тим часом начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець заявив, що оптимальним варіантом для нового полігону твердих побутових відходів є земля на території Яворівського полігону. Він розповів, що мерія вже отримала понад 20 офіційних відмов від громад щодо розташування нового полігону на їхній території. Водночас чиновник зазначив, що для нормального функціонування сміттєзвалища потрібна ділянка площею 40 га.

«На мій погляд, найоптимальнішим варіантом є звернення до центральних органів влади щодо виділення ділянки з найбільшої території у Львівській області, що перебуває недалеко від Львова – це в межах Яворівського полігону. Нам потрібно 40 га. Це заледве 0,1% загальної площі полігону, щоб було утворено регіональний полігон, який обслуговуватиме не лише львів’ян, а й прилеглі населені пункти, районні центри», наголосив чиновник.

Мер Львова Андрій Садовий додав, що з ЛОДА надійшов новий перелік земельних ділянок під полігон, але, хоч куди він дзвонив, у керівників цих населених пунктів був шок і категорична відмова.

ІА "Вголос": НОВИНИ