[media=145795,145796,145797,145798,145799,145800] 

Запрошені дітки отримали змогу поколядувати із ансамблем «Горличка», переглянути різдвяний мультфільм, а в кінці їх чекали розваги з аніматором. Також кожна дитина отримували персональний подарунок, який обирала сама.

«Ми збирали інформацію про потребуючих діток та їхні сім'ї через районні відділи соціальних служб, далі передавали інформацію в благодійний фонд «Турбота про місто», вони виставляли бажання дітей на сайті – і кожен охочий міг долучитися до збору коштів або купити конкретний подарунок. Це виглядало приблизно так: «Аня, 5 рочків, хоче ляльку». Такий спосіб є набагато кращим, ніж дарувати щось стандартне, як цукерки чи мандарини, ми можемо дати дитині те, про що вона дійсно мріє, але з різних причин не може отримати» – розповідає Мар'яна Павлів, фахівець із соціальної робити та один із організаторів заходу.

Акція у Львові проводиться вдруге, цьогоріч вдалось роздати майже 100 подарунків. Найбільше діти хотіли настільні ігри, пазли та машинки на радіокеруванні. Організатори зазначають, що дуже важко зібрати всіх охочих дітей, адже багато пороз'їжджались на канікули.

Волонтер із благодійного фонду «Турбота про місто» Тетяна Кузьменко каже, що збір коштів для діток значно спростився і пришвидшився із появою мобільного додадку від їх організації:

«Додаток доступний в ITunes та PlayMarket. Достатньо його завантажити – і допомогти діткам можна буде за кілька хвилин. Ця ініціатива прийшла з Києва, але раніше ми просто писали побажання дітей на картках, люди брали звідти інформацію і допомагали, але все обмежувалось одним містом. З додатком допомога може надійти з усієї країни в будь-яке місто».

Організатори кажуть, що схожі заходи мають переконувати дітей в тому, що вони не одні, що про них не забувають і завжди є хтось, хто зможе подарувати їм тепло та виконати маленьку мрію.

 

Назарій Ленківський, «Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ