«Серед нових методів донесення інформації, які ми пропонуємо в цьому році, -  виготовлення дитячої настільної гри за мотивами подій і місць Української революції. Вона готується Інститутом національної пам'яті», - сказав він на прес-конференції у понеділок у Києві, передає «Інтерфакс».

Глава Інституту зазначив, що до випуску готують альбом «Пісні Української революції» спільно з групою «Хорея козацька», у липні пройде міжнародна наукова конференція «Революція, державність, нація: Україна на шляху самоствердження». Крім того, буде створено окремий сайт, присвячений тим подіям.

У Верховній Раді 15 березня буде відкрито виставку «100 років першому Українському парламенту».

Водночас, В'ятрович підкреслив, що події Української революції презентують як війну за незалежність.

Зі свого боку, державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко зазначив, що комунікаційна стратегія у святкуванні 100-річчя Української революції полягає у популяризації цих подій та презентації успіхів, які були досягнуті.

Зокрема, планується провести інформаційно-рекламну кампанію в містах країни.

Також планується випустити комікс за мотивами тих подій.

«Ресурсів, зокрема, державних ресурсів для такого роду інформаційної компанії зовсім недостатньо. Бюджет Українського інституту національної пам'яті - 3,5 млн грн на всі заходи протягом цього року, а у нас крім цієї теми є й інші теми. Цього абсолютно недостатньо» , - сказав В'ятрович.

Він додав, що фінансування заходів здійснюватимуть при взаємодії з іншими органами державної влади.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ