Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Олег Тягнибок.

Лідер «Свободи» зазначив, що в цей день українці мають закцентувати свою увагу на цілій плеяді проблем:

«Чи достатньо захищені люди, на яких із захватом дивилася вся Україна попередні роки? Чи достатньо посилено нашу обороноздатність, щоби розраховувати лише на регулярні війська у разі чергового наступу московських військ? Зрештою, як почуваються добровольці у цивільному житті, коли бачать байдужість суспільства до першочергових проблем – таких як війна, засилля «русскава міра» в інформаційному просторі, пануючі позиції РПЦ-ФСБ, зневага до військових та їхніх законних прав, засилля російськомовної музики в публічних місцях тощо?», - зазначив Тягнибок.

З перших днів березня 2014-го року добровольці з єдиною думкою про захист державності й територіальної цілісності заполонили військкомати.

«Не дочекавшись викликів, вони проводять вишколи, самоорганізовуються і вирушають на фронт, - продовжив лідер націоналістів, - Про перших таких героїв на материковій частині України ми чуємо із середини квітня. Коли київські студенти вирушили для підриву російських терористів у Слов’янськ. На жаль, у цьому нерівному бою було вбито Юрія Поправку та Юрія Дяковського. Тоді ж – працюють наші підпільники в Сімферополі».

Повноцінні батальйони добровольців почали виникати у травні 2014-го року.

«Для московського окупанта доброволець – найстрашніший ворог (звісно, поряд з артилерією і авіацією). Йому приписують і виколупування чайними ложечками очей російськомовних немовлят, і винищення популяцій снігурів, і спалення цілих українських сіл (за останнім маренням, проти командира «Легіону Свободи» Олега Куцина порушено кримінальну справу Слідчим комітетом РФ – і його неодноразово допитано в ГПУ)», - зазначив Тягнибок.

Олег Тягнибок разом з братом, бійцем Батальйону «Січ» Андрієм Тягнибоком (2015 р.) 

«Добровольчий рух справді катастрофічний для ворога, адже пільги, зарплати, статуси – це чи не останнє, що спаде на думку добровольця, йдеться у дописі лідера ВО «Свобода», - Ідея звільнення України від окупантів, повна деколонізація країни – рушій, який веде крізь усі земні й не лише перешкоди. Саме ця ідея мотивує найзавзятішу мілітарну частину суспільства на виконання найнебезпечніших завдань, на вдосконалення військових навичок, підтримку побратимського духу, додає сили у найскрутніші хвилини. Таке ідейно прокачане формування неможливо перемогти «русскаму міру». І навіть фізичне знищення добровольця не відбирає його силу – звернімо зараз погляди на Мирослава Мислу та Василя Сліпака».

Олег Тягнибок привітав тих, хто безоглядно став на шлях воїна й відвойовує клаптик за клаптиком українську землю.

«І разом із тим хочу спитати Головнокомандувача: чи можете ви зі спокійним серцем вітати добровольців, знаючи, як багато з них досі не визнані? Так, статуси не були і не є пріоритетом для добровольця. Та держава не може вдавати, що внесок неоформлених вояків у зупинення московської агресії – нічого не вартий. Саме тому в парламенті зареєстровано законопроект свободівців «Про визнання добровольців учасниками бойових дій, їх соціальний і правовий статус». Його створено спільно з юристами, що не один рік допомагають добровольцям із отриманням статусів, законопроект пройшов всі комітети і просто припадає пилюкою в парламенті», - підсумував Олег Тягнибок.

Зазначимо, що Україна сьогодні відзначає День добровольця.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ