Про це повідомляє прес-служба міської ради Хмельницького.

Голова ГО «Traffic Challenge» Ольга Дробишева розповіла, що такі світловідбивні жилети для маленьких пішоходів мають як застережний характер, так і моралізаторський – змушують замислитись над культурою поведінки усіх учасників дорожнього руху.

«Ці жилети розраховані на дітей 1-3 класів, ми сподіваємося, що дітки будуть ходити по вулицях у цих жилетах. Особливо, коли вони ходитимуть на суспільні громадські заходи, – зазначила Ольга Дробишева. Ти йдеш містом і бачиш цих маленьких пішоходів, таких як в Європі, і розумієш, що однією ногою ти вже в Європі. Це має піднімати дух людей, наштовхувати на певні думки батьків та водіїв».

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин подякував за таку потрібну ініціативу й за те, що обрали саме Хмельницький, як стартовий майданчик для реалізації проекту.

«Від себе можу запевнити, що ми й надалі будемо активно продовжувати роботу у напрямі покращення дорожньої інфраструктури. – додав Олександр Симчишин. Якісна розмітка, освітлення доріг, пішохідних тротуарів, додаткові світлофори, острівки безпеки – це ті речі, у які потрібно вкладати кошти та покращувати дорожню інфраструктуру, відтак і безпеку громадян».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ