China International Import Expo 2018 – перша міжнародна виставка в Китаї, яка орієнтована на імпорт, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку України.

Китай готовий розглядати іноземні товари, тому в українських виробників з'явилася можливість бути серед перших, хто представить свої продукти і послуги на китайському ринку.

«Китай – це мільярдний ринок споживання, куди Україна може поставляти безліч продукції – від продовольства до промислових товарів, одягу, різноманітної техніки, послуг. Ми провели велику роботу, щоб налагодити стратегічні торгові контакти Україна - Китай і отримали особисте запрошення представити національний стенд України на China International Import Expo 2018. Китай зараз орієнтований на імпорт і прагне знайти на виставці постачальників», – підкреслив глава Мінекономрозвитку Степан Кубів.

За наступні п'ять років Китай планує імпортувати продуктів і послуг на суму понад 10 трлн дол. Серед пріоритетних для імпорту товарів і послуг, з якими Китай запрошує приїхати на виставку:

- промислове обладнання;

- побутова техніка;

- автомобільний транспорт;

- одяг і товари народного споживання;

- харчова й аграрна продукція;

- медичне обладнання та продукція;

- послуги в сфері туризму, новітніх технологій, культури та освіти, проектування і дизайну, аутсорсингу.

«Уже зараз ми спостерігаємо позитивну динаміку в експорті з України в КНР – за підсумками 2017 року експорт товарів з України в Китай виріс на 11,3%, або на 206,8 млн дол. і становив 2 млрд дол.», – додала заступник міністра економічного розвитку, торговий представник України Наталія Микольська.

Очікується, що в China International Import Expo 2018 візьмуть участь понад 150 тисяч компаній з більш ніж 100 країн світу. Загальна виставкова площа перевищує 200 тисяч квадратних метрів.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ