Про це розповів 9 серпня заступник голови ВО «Свобода» з питань політичної освіти, народний депутат VII скликання Юрій Сиротюк під час ефіру телеканалу «ZIK».

Націоналіст висловив пропозицію щодо звільнення режисера Олега Сенцова та інших українських військовополонених, які утримуються в Росії.

«Українська влада має дивну звичку, коли апелює до всіх крім себе. Огидно виглядає, коли людина (Сенцов, - ред.) фактично іде до самогубства не заради самого себе, а в ім’я усіх політв’язнів. І я сумніваюся, чи він хоче помилування. Сенцов говорить від імені всіх політв’язнів, він є їхнім символом», - наголосив Юрій Сиротюк.

За словами націоналіста, Олег Сенцов веде «свою політичну справу проти Путіна».

«Якщо ми сьогодні звільнимо Сенцова, то забудемо про всіх інших. Мені здається, що він вимагає, щоб ми глобально розглядали справу всіх військовополонених... Смерть Сенцова обернеться для Путіна величезною геополітичною втратою», - додав він.

За словами, Юрія Сиротюка, є дуже швидкий вихід для звільнення усіх полонених українців у Росії.

«Як звільнити Сенцова і всіх? Потрібно просто арештувати Медведчука. І на наступний день вагоном всіх сюди відправлять, щоби звільнити кума Путіна», - наголосив націоналіст.

Нагадаємо, сьогодні ЄС закликав Росію надати належне лікування Олегу Сенцову.

Український омбудсмен Людмила Денісова просить російську комісію з питань помилування якомога швидше помилувати Сенцова.

Вчора Сестра Сенцова заявила, що його стан критичний – по нього слід терміново відправляти медичний літак.

9 серпня російський омбудсмен Тетяна Москалькова надіслала Україні нібито свіжі фото Сенцова, які мають засвідчити його чудове самопочуття.

Як писав «Вголос», 9 серпня у Кремлі підтвердили отримання листа від матері Олега Сенцова з проханням помилувати сина. Людмила Сенцова ще 13 липня закликала Путіна «проявити милосердя і помилувати сина, не губити його життя і життя його близьких».

8 серпня адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що в Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

Попри це у Федеральній службі виконання покарань РФ знову заявили про «задовільний» стан здоров’я Сенцова.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

ІА "Вголос": НОВИНИ