За їхніми словами, Владислава Каченюка відпустили додому під особисте зобов’язання з’являтись до суду та слідчих.

Народний депутат Андрій Павелко, який клопотався про взяття на поруки Владислава Каченюка, зазначив, що «цинізм ситуації з його арештом у тому, що хлопець з дитинства мав інвалідність і в нього зберігаються фізичні обмеження».

«Саме таких заручників брала влада. Зараз допомагаємо Владиславу з реабілітацією й намагатимемося допомогти з роботою», – сказав Андрій Павелко.

Крім того, апеляційний суд змінив запобіжний захід ще 7 затриманим, повідомили у прес-службі обласної організації партії УДАР: шістьом пом’якшили тримання під вартою на домашній арешт, ще одному – на особисте зобов’язання.

Сьогодні ж Бабушкінський районний суд обрав запобіжні заходи двом керівникам міського осередку ВО «Свобода», затриманим «за підозрою в тероризмі», Кирилові Дороленку та Віталієві Роменському, а також затриманому «за масові заворушення» свободівцю Артемові Мураховському – по 2 місяці арешту. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили у прес-службі обласної організації партії.

Водночас голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесніков сьогодні дав коментар щодо того, що за невідомі молодики з палицями перебували 26 січня на території будівлі облдержадміністрації і били мітингувальників та журналістів. За словами посадовця, то були представники «народних дружин», які запропонували свою допомогу.

«Зараз на території Дніпропетровської області самоорганізувалися громадські організації в народні дружини. Вони зареєструвалися і абсолютно законні», – заявив Дмитро Колесніков, однак які саме це громадські організації, не уточнив.

Джерело: Радіо Свобода

ІА "Вголос": НОВИНИ