Як пише російське агентство «Интерфакс», про це повідомила член міськкому КПРФ Ольга Ходунова в середу.

«Ми це не один рік практикували. Зазвичай зверталися до приватних осіб, а цього разу скористалися власним транспортним засобом і прикрасили його на честь 70-річчя Перемоги», – сказала Ходунова.

В автобусі перебуватимуть члени молодіжного клубу «Комсомолець» у костюмах воєнних років і з макетами зброї. Вони зроблять зупинки у «сталінських місцях» і проводитимуть екскурсії для городян.

Організатори акції обрали образ Сталіна, оскільки він «уособлює ім'я Перемоги», підкреслила Ходунова.

«З одного боку, дійсно, на автобусі зображено Йосипа Віссаріоновича як уособлення імені Перемоги. Це генералісимус і головнокомандувач. Але Сталіна зображено на тлі наших знаменитих «Катюш», літаків, зенітної батареї та взяття рейхстагу. Там представлено ​​всю панораму Великої Вітчизняної війни», – додала вона.

Проект «Автобус Перемоги» стартував 2010 року. Акцію повторили 2011-го й 2012 року в різних містах Росії та інших республік колишнього СРСР. 2013 року рейсові автобуси з портретом Сталіна курсували вулицями Волгограда, Чити і Санкт-Петербурга 2 лютого на честь 70-річчя перемоги у Сталінградській битві.

ІА "Вголос": НОВИНИ