В Україні поступово збільшується попит на електромобілі, який потрібно задовольняти не лише за рахунок імпорту, а й завдяки власному виробництву. Країна має технологічні можливості збирати такі машини самостійно, заявляють у прес-службі корпорації «Богдан». Про це повідомляє Auto24.

Цього місяця «Богдан» виводить на ринок модель електричну модель паркетника JAC iEV7S. «Водночас варто наголосити, що такі машини можна збирати і в Україні на вітчизняних автозаводах. Це зробить «зелені» авто доступнішими для співвітчизників, а також забезпечить надходження податків до українського бюджету і робочі місця для працівників галузі автомобілебудування», — зазначають у корпорації.

Нагадаємо, що раніше керівництво «Богдану» закликало Верховну Раду ухвалити законопроекти 8159 і 8160 щодо зменшення податкового навантаження на виробництво електротранспорту в Україні. Вони сприятимуть залученню міжнародних інвестицій у вітчизняний автопром, який на власних потужностях зможе виробляти електрокари світових брендів за доступною для українців ціною.

У компанії також нагадали, що Україна має перспективи виробництва власних електрокарів завдяки природним ресурсам і підприємствам. Так, у листопаді минулого року «Богдан» репрезентував першу українську повністю електричну вантажівку, виготовлену для данської компанії Banke Electromotive.

Крім того, корпорація має досвід у виробництві екологічного громадського транспорту: електробус «Богдан А70100» реалізований у співпраці з польськими фірмами Ursus та Enika. Наразі його успішно експлуатують на маршрутах міста Люблін. Крім того, «Богдан» виробляє 12-метрові кузови електробусів для французької компанії Bluebus, із якою 2019 року було укладено новий контракт на постачання продукції.

Як повідомляв «Вголос», в Україні вже продають новенькі електрокари за $3500.

ІА "Вголос": НОВИНИ