Про це повідомив Генштаб на своїй сторінці у «Facebook».

«Генеральним штабом розроблено проект указу Президента України щодо звільнення військовослужбовців п’ятої черги мобілізації в період червень – липень місяців, причому більшість особового складу буде звільнено в липні місяці. Плануємо до кінця липня завершити звільнення військовослужбовців п’ятої черги», – зазначив Муженко.

За його словами, певна затримка демобілізації була пов’язана зі збільшенням інтенсивності обстрілів і загостренням загальної ситуації на сході України, а також із необхідністю підготувати у навчальних центрах військовослужбовців, які уклали контракти, до виконання завдань за призначенням.

«Відповідно, планується провести звільнення шостої черги мобілізованих військовослужбовців у період серпень-вересень місяць. Все залежатиме від обстановки, яка буде на час прийняття відповідних рішень», – розповів начальник Генштабу.

Зазначається, що за підсумками конференції він визначив низку завдань, зокрема, щодо організації підготовки військовослужбовців служби за контрактом та перспектив комплектування військових частин цією категорією військовослужбовців.

ІА "Вголос": НОВИНИ