До помешкання координатора С14 Сергія Мазура закинули гранату.

Про це інформує прес-служба націоналістичної організації С14.

"Поставили драбину. Вилізли на другий поверх. Там — на трубу під вікно. І звідти закинули гранату РГД-5 у відкриту невелику кватирку. Врятувала тюль. Граната зрикошетила під стіл. Весь масивний стіл — в хлам. Це врятувало.

Батько, який був у кімнаті Мазура, отримав багаточисельні осколкові поранення. Утратив багато крові, але стан стабільний«, — йдеться у повідомленні.

Націоналісти зазначають, що перед тим упродовж півтора тижня невідомі дзвонили в домофон і на домашній телефон увечері та вночі та просили покликати Мазура.

»Об 11 ранку йдемо на вул. Богомольця під Міністерство внутрішніх справ з депутатами вимагати належного розслідування. Прийди підтримати. Війна проти активістів докотилася під Київ", — додають в С14.

Народний депутат Ігор Луценко, чиїм помічником на громадських засадах є Сергій Мазур, каже, що напад, найімовірніше, стався через громадську активність координатора С14.

«Найбільш ймовірна версія — громадська активність Сергія. Зокрема, за його сприяння справі Крисіна було надано величезного резонансу. Крисін — один із керівників тітушок під час Майдану, причетний до загибелі журналіста Веремія 18 лютого. Вчора якраз спільними нашими зусиллями Крисін поїхав відбувати покарання у колонію», — зазначив нардеп.

Сам Мазур сповістив, що поряд із вікном із вулиці розташована драбина невідомого походження, на місці працює слідчо-оперативна група. Він пов'язує інцидент зі своєю громадською діяльністю.

Мазур також зазначає, що за кілька днів до нападу в помешкання приходила «виконавча служба», щоб «перевірити його домашній арешт».

«Я вже давно не під запобіжним. Батьки не відкрили. Потім таких приходів і дзвінків було ще кілька», — пояснив націоналіст.

ІА "Вголос": НОВИНИ