У четвер, 1 листопада, депутати із фракції соціалістів, демократів і зелених в Парламентській асамблеї Ради Європи мають намір відвідати схід України, щоб з'ясувати стан справ із безпековою ситуацією та умови роботи там місії ОБСЄ.

Про це інформує «Укрінформ».

"Ми плануємо подивитися на нинішню ситуацію там, і те, як вона змінюється, зустрічаємось із місією ОБСЄ. Мова йде скоріше не про звіти, хочемо подивитися чи поважають їх (місію ОБСЄ)", - зазначив голова фракції соціалістів, демократів і зелених у Парламентській асамблеї Ради Європи, спікер з прав людини та гуманітарної допомоги фракції СДПН німецького Бундестагу Франк Швабе.

Як зазначається, відвідати Донбас, окрім Швабе, планують ще декілька депутатів ПАРЄ від цієї фракції.

Делегація європарламентаріїв повинна також проаналізувати стан реалізації конкретних соціальних та гуманітарних проектів, які були започатковані за підтримки Німеччини і реалізуються на Донбасі.

Відзначається, що депутати мають намір відвідати дитячу лікарню, яку фінансував Фонд Рози Люксембург, подивитися проект приміщень для біженців, де брала участь Німеччина, проект психо-соціального супроводження людей, які постраждали від війни.

Швабе додав, що за результатами візиту буде підготовлено звіт щодо витрачання коштів на реалізацію цих проектів та ефективності надання допомоги людям на тимчасово окупованій території.

Водночас, депутати обстежать стан справ на Донбасі із гуманітарною допомогою людям.

"Це 4,4 млн людей, що потерпають від ситуації. Німеччина зацікавлена у допомозі цим людям і Україні в цьому питанні", - запевнив Швабе.

Депутат німецького Бундестагу Франк Швабе зустрінеться з представниками уряду України, Верховної Ради, громадянського суспільства, а також з представниками міжнародних організацій.

ІА "Вголос": НОВИНИ