Про це під час брифінгу заявив речник польського уряду Рафал Бохенек, пише Укрінформ.

«Вже сьогодні майже тисяча американських військовослужбовців перебуває на нашій території. Перші елементи військової техніки теж вже перетнули наш кордон», - зазначив Бохенек.

Водночас він повідомив, що у суботу, 14 січня, на полігоні Жагань, в одному з місць дислокації американців, за участю глави польського уряду Беати Шидло та міністра національної оборони Антонія Мацеревича відбудеться урочисте привітання американців на польській землі.

Разом з тим, у воєводських містах РП за ініціативою польського оборонного відомства у суботу відбудуться так звані пікніки, під час яких усі бажаючі зможуть подивитися на військову техніку. Звідти на спеціально змонтованих екранах можна буде поспостерігати за прямою трансляцією церемонії зустрічі американців у Жагані.

Як відомо, американські війська дислокуватимуться в Польщі у рамках зміцненої передової присутності НАТО (Enhanced Forward Presence - eFP) й американської ініціативи зміцнення регіону (European Reassurance Initiative - ERI). У рамках eFP у Польщі дислокуватиметься американська бойова батальйонна група, а у рамках двосторонньої співпраці – бойова група бронетанкової бригади (Armored Brigade Combat Team - ABCT) і додаткова група бригади бойової авіації.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ